Meedoen

Een BuurtWerkkamer is gericht op alle vormen van werkZingeving en gericht op alle vormen van werk
Iedereen die met de BuurtWerkKamer kennismaakt, wordt vanaf het begin aangemoedigd om op zoek te gaan naar iets wat diegene leuk vindt om te doen en goed kan. Dit brengt ons bij de vierde belangrijke succesfactor van de BuurtWerkKamer: de voortdurende focus op alle vormen van werk.

In de BuurtWerkKamer zetten bewoners zich in voor de buurt op een manier die bij hen past. Merken dat je iets kunt waar een ander of de buurt echt mee geholpen is, geeft zelfvertrouwen en maakt trots. Waardering krijgen is de motor om er plezier in te houden. En soms worden grenzen verlegd.

Zo kan een kookclub uitgroeien tot een cateringbedrijf. Bijles geven aan kinderen uit de buurt kan uitmonden in hulp op een basisschool. Maar ook met een persoonlijke beperking, arbeidsongeschiktheid of een – volgens instanties – ‘grote afstand tot de arbeidsmarkt’ zijn er mogelijkheden. In de BuurtWerkKamer werken buurtbewoners op participatieplaatsen, leerwerkplekken en perspectiefbanen. De BuurtWerkKamer is een leerwerkbedrijf in een nieuw jasje.

Meedoen is een van de factoren die de BuurtWerkKamers succesvol maken.
De andere factoren zijn:
Drempelloos
Eigenaarschap
Energiegericht
 

Foto: Morgan David de Lossy