Word lid

BuurtWerkKamers worden beheerd door de bewoners zelf. Deze bewoners zijn georganiseerd in een bewonersvereniging. Iedere bewoner die deelneemt aan een activiteit kan van deze vereniging lid worden. Ook de bewoners die zich als vrijwilliger of medewerker inzetten voor de BuurtWerkKamer kunnen lid worden.

Lid worden is belangrijk
Welke redenen hebben andere bewoners om lid te worden?

Een stem
Als je lid bent, kun je meebepalen wat er in jouw BuurtWerkKamer gebeurt. Ook geeft het bestuur van de bewonersvereniging opdracht aan de BuurtWerkKamerCoöperatie om daarbij te helpen waar dat volgens jou en de andere leden nodig is.

Steun
Door lid te worden, laat je zien dat je de BuurtWerkKamer belangrijk vindt. Hierdoor zien de gemeente en andere instanties die ons geld geven dat er bij bewoners draagvlak is voor de BuurtWerkKamer. Een vereniging met 100 leden maakt al indruk, maar met meer dan 300 leden kan niemand om je heen.

Iets terugdoen
De activiteiten of hulp in een BuurtWerkKamer zijn gratis. Bewoners helpen elkaar over en weer. Niet altijd kan iemand zelf actief worden. Sommigen doen meer dan anderen en dat is niet erg. Door lid te worden geef je aan dat je het fijn vindt dat anderen zich voor jou inzetten.

Eigen spaarpot
Door jaarlijks voor het lidmaatschap te betalen (afhankelijk van de kamer € 1,- of € 2,50) heeft een BuurtWerkKamer een eigen potje. Wanneer de leden het belangrijk vinden om iets te doen wat geld kost, kunnen ze besluiten dat daaruit te betalen. Bijvoorbeeld een keer per jaar een gezamenlijk buffet met alle deelnemers of een presentje voor de vrijwilligers.

Belangrijke gegevens
Wanneer je lid wordt, vragen we je naar je adres, telefoon, e-mail, leeftijd, land van herkomst en naar de woningcorporatie waar je huurt. Deze informatie is voor ons belangrijk omdat we je dan gemakkelijker kunnen bereiken, ergens voor kunnen uitnodigen en met andere bewoners in contact kunnen brengen. Natuurlijk altijd met jouw toestemming.
Ook zijn de gegevens belangrijk voor de gemeente en de andere instanties die ons geld geven. Ze willen namelijk weten welke groepen bewoners gebruikmaken van een BuurtWerkKamer. Zij krijgen de gegevens altijd anoniem: ze weten dus nooit om welke mensen het gaat.
Je kunt trouwens ook lid worden zonder dat je al deze gegevens verstrekt.

Word lid!
Genoeg redenen dus om lid te worden. Niet voor niets zijn veel andere bewoners je al voorgegaan.
Voor vragen over het lidmaatschap kun je terecht bij de (assistent)teamcoördinator. Hij/zij kan je ook vertellen hoeveel het lidmaatschap van jouw BuurtWerkKamer precies kost (afhankelijk van de kamer € 1,- of € 2,50 per jaar).

Is het bestuur iets voor jou?
Voor de bewonersverenigingen zoeken we regelmatig nieuwe bestuursleden. Ben je al lid van de BuurtWerkKamer en lijkt het je leuk om mee te draaien in het bestuur? Laat het ons weten.

> terug naar De kamers op een rij