De BuurtWerkKamer is veel meer dan een ruimte in de buurt waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. In een BuurtWerkKamer – Buurt en Werk in één Kamer – draait alles om het activeren van kwetsbare bewoners uit de buurt, inclusief degenen die er net zijn komen wonen. Dit gebeurt onderling, samen met krachtige bewoners en een minimale professionele ondersteuning.
‘Iedereen kan iets wat een ander niet kan’ vormt de kern van onze aanpak. We werken volgens de Vovov-methodiek.
Bewoners helpen elkaar met iets waar ze goed in zijn. Het maakt trots iets te kunnen waarmee een andere bewoner of de buurt echt geholpen is. Werken voor een ander is daarmee ook werken aan jezelf. Door de activiteiten in een BuurtWerkKamer voelen bewoners zich thuis in hun buurt en doen ze mee in de samenleving. Tegelijk is de BuurtWerkKamer effectiever en goedkoper dan welke andere aanpak dan ook. Daarnaast besparen diverse instanties aanzienlijk op hun uitvoeringskosten.
Net als ieder mens is ook elke BuurtWerkKamer uniek. Bij iedere buurt past een eigen BuurtWerkKamer. En net als bij mensen zijn tegelijkertijd alle BuurtWerkKamers in essentie vergelijkbaar. Die essentie noemen we ‘ons DNA’.
Voor een beschrijving van ons DNA verwijzen we u naar het document ‘Waaruit bestaat het DNA van de BuurtWerkKamer?‘
Voor uitgebreide informatie over onze aanpak leest u het document ‘De Aanpak van de BuurtWerkKamer‘
De Vovov-methodiek staat beschreven in: ‘Methodiek Vovov bij de BuurtWerkKamers‘