Eigenaarschap

‘Het is van ons. Zo voelt dat. Dat heb je bij een buurthuis niet.’ aldus een bewoner tijdens de officiële opening van een van de BuurtWerkKamers.

Eigen ruimte

Iedere BuurtWerkKamer start met een lege ruimte, die de buurtbewoners zelf gebruiksklaar maken. Dat betekent dat schoonmaken, schilderen of het leggen van een vloer op hun initiatief gebeurt. De spullen die nodig zijn voor de inrichting kopen de bewoners bij de kringloop of halen ze op in de buurt. Van meubel tot magnetron, van servies tot schilderij. Zo ontstaat een soort thuis, waarvoor de bewoners zich verantwoordelijk voelen.

Eigen sleutel

De actieve bewoners zijn sociaal eigenaar: ze investeren uren en bepalen zelf waaraan. In de BuurtWerkKamer zijn zij de baas. Iedereen, die iets wil doen voor de buurt kan een sleutel krijgen en zelf beslissen wanneer de kamer open is. Dit zelfbeheer is een belangrijk aspect van de filosofie van de BuurtWerkKamers. De actieve bewoners zijn, samen met de financiers, die investeren in euro’s (zoals gemeenten, woningcorporaties, uitkeringsinstanties, zorgverzekeraars en –instellingen en particuliere fondsen) de leden en opdrachtgevers van de ondersteunende BuurtWerkKamerCoöperatie.

Het eigenaarschap bij bewoners leggen is een van de factoren die de BuurtWerkKamers succesvol maken.

De andere factoren zijn:
Drempelloos
Energiegericht
Meedoen

In het nieuws

Op zaterdag 28 juni is iedereen van harte welkom op de summerfair! Op deze gezellige middag, van 13.00 tot 18.00 uur, komen buurtgenoten en lokale
Buurtwerkkamer De Verbinding is verhuisd naar een nieuwe locatie. Er is een goede aanloop, maar Teamcoördinator Bernadet wil graag nog meer mensen bereiken en is
Op 16 mei vond weer de jaarlijkse Plantjesmarkt plaats bij De Handreiking, georganiseerd in samenwerking met de woningcorporaties Ymere, Eigen Haard, Rochdale en de Gemeente.
Buurtwerkkamer GeuzenNest is trots op de nieuwe locatie in het nieuwbouwpand aan de Savornin Lohmanstraat in Amsterdam. Op donderdag 15 mei was een gezellige housewarming!